Nombre total de pages vues

samedi 12 novembre 2011

Rosa Ferrer és condecorada com a Gran Oficial de l'Ordre de l'Infant de l'Ambaixada de PortugalL'ambaixador de Portugal, Mario Damas Nunes, ha fet entrega, aquest dijous al vespre de la condecoració de Gran Oficial de l'Ordre de l'Infant a la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer.
Damas Nunes ha explicat que va sol·licitar al primer ministre portuguès, Aníbal Cavaco Silva, condecorar a la cònsol per la seva tasca al costat de la població i el seu suport a les comunitats residents, com és la portuguesa. La cònsol s'ha mostrat emocionada de rebre el reconeixement i ha expressat que 'no sé perquè me'l donen a mi'.
L'ambaixador de Portugal, Mario Damas Nunes, ha explicat que la decisió de donar la condecoració a la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va ser presa per l'actitud que sempre ha tingut de col·laboració amb la comunitat portuguesa.
Damas Nunes ha dit que 'de totes les persones que treballen amb nosaltres, que sempre ha tingut una paraula de comprensió, d'acceptar la diferència i integrar-la socialment, culturalment i políticament a la parròquia, Rosa Ferrer ho fa d'una manera única'.
Per la seva banda, Rosa Ferrer, ha agraït emocionada la condecoració i ha dit que creia que no feia res d'excepcional, si no que quan els han demanat col·laboració 'sempre hem estat a la seva disposició, però per a mi forma part de la responsabilitat institucional que em toca assumir'. Ha afegit que sempre, des del Comú, han intentat satisfer les necessitats i demandes fetes per part de la comunitat portuguesa.
Durant el discurs de la cònsol major, que ha acabat amb la lectura en portuguès d'un poema de Fernando Pessoa titulat Saudades, ha destacat el pes al llarg de la història dels residents portuguesos a Andorra, així com l'aportació al creixement econòmic del país i la seva integració sociocultural i lingüística. Actualment representen el 20% de la població, unes 14.000 persones.
Ferrer no ha oblidat la incertesa que es viu en aquests moments per la possibilitat que els residents portuguesos es quedin sense representació diplomàtica, i ha explicat que ha fet arribar a l'alcalde de Lisboa la necessitat d'aquesta representació i que si pot intercedeixi perquè es mantingui.
Igualment ha dit que tots els cònsols, en la darrera reunió, ha signat una demanda de les mateixes característiques que han fet arribar al conseller de les comunitats portugueses a Andorra, José Manuel Da Silva, perquè en pugui fer ús com estimi convenient. Mario Damas, en declaracions als mitjans ha dit que encara no se sabia res oficialment sobre el futur de l'Ambaixada i del Consolat.
A l'acte hi ha hagut una nombrosa representació institucional, però entre els quals s'hi han trobat a faltar els consellers del PS del Comú d'Andorra la Vella. Si que hi eren tota la resta de la corporació inclosos els consellers de Progrés Comunal, així com els dos cònsols d'Ordino, els dos de Sant Julià i el cònsol major de la Massana.
L'excap de Govern, Òscar Ribas, també hi ha estat present, així com els consellers generals Carles Ensenyat i Sofia Garrallà. Entre els assistents, tots els representants de les diferents associacions i col·lectius de residents portuguesos, amb l'ambaixador, el cònsol i el conselleiro.